Gyümölcsborok sajátos íz-világgal
A téli ünnepek idején, sokkal több alkoholt vesznek az emberek, hiszen ilyenkor összegyűl a család és a rokonság, a vendégeket pedig meg kell kínálni valamivel. Ha különleges itallal szeretné fogadni a rég nem látott vendégsereget, akkor a gyümölcsbor jó választás lesz.
Ez ízében teljesen eltérő jellegeket mutat a hagyományos boroktól. Bár a készítése tulajdonképpen ugyanolyan módon történik, a felhasznált alapanyagok miatt, mégis más végeredményt kapunk. A lédús gyümölcsöket ledarálják és leszűrik a levét.
A benne levő cukortartalom pedig rövid időn belül átalakul alkohollá. Ugyanígy készülnek a borok a szőlőből is. A gyümölcsbor ízén azonban érezni lehet az adott gyümölcs jellegzetes ízét is. Tulajdonképpen bármilyen gyümölcsből lehet bort készíteni, ami elég lédús és megfelelő cukortartalommal rendelkezik.
A legismertebb gyümölcsborok az alma, az eper és a ribizli bor, de készülhet ilyen finomság szilvából, barackból és málnából is. Tegye Ön is hangulatosabbá a családi eseményeket, ünnepeket egy különleges gyümölcsbor segítségével!