A bojli ízesítése kimondottan fontos

A halak számára vonzó a bojli
A halak számára vonzó a bojli

A szín vagy inkább a szag kelti fel jobban a halak érdeklődését? Ez a kérdés sok mindenkit érdekel és folyamatosan keresik rá a megfelelő választ. Ennek függvényében alakítják ki aztán az olyan csalikat, mint a bojli, amelyek hatalmas választékban kaphatóak. Tudjuk, hogy az élénken csillogó tárgyak felkeltik bizonyos halaknak a figyelmét, de ezt inkább a ragadozók esetébe szokták alkalmazni, akárcsak a rezgéseket kiadó műcsalit.

A legtöbb alföldi tóban, főként a nyári időszakban nagyon elszaporodnak az algák, amelyek a víznek az átlátszóságát lekorlátozzák. Ebből a tényből kiindulva már sejthetjük, hogy inkább az íz az, ami jobban hat bizonyos csalétkek esetében. A víz egy olyan közeg, ami könnyen oldja az anyagokat és gyorsan szállítja azokat.

Sajnos ennek következtében igen hamar be tudnak szennyeződni, de ez csak az embereken múlik. A bojli előállításakor használt összetevők egy bizonyos idő után elkezdenek kioldódni, így egyre jobban szétterjed a vízben, aminek hatására a halak megindulnak felkutatni a finom falatokat.

Címkék:,

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás