Tisztított víz, a víz szűrve jó

Tisztított víz, a víz szűrve jó
Tisztított víz, a víz szűrve jó

A tiszta víz az egészséges életvitel titka. Ha a víz, amit fogyasztásra vagy főzésre használunk szennyezett, akkor tisztításra szorul. De milyen kell legyen a tisztított víz? Mit szükséges tartalmazzon és mit nem, a fogyasztásra alkalmas víz?

Az ivásra alkalmas víz elsősorban mikrobiológiailag biztonságos kell legyen, de ezen felül úgy jó, ha ízlésre, szaglásra is kellemes. Ahhoz, hogy a víz ezeket a tulajdonságait maradéktalanul megtartsa, olyan víztisztítási folyamaton szükséges átessen, ami kiszűri az emberi szervezetre káros vegyületeket, de megőrzi az optimális ásványi só tartalmat.

A kútvíz vagy a forrásvizek általában nem tartalmaznak mikrobiológiai fertőzéseket, de többnyire részecske-szennyezett, a régi vízrendszerek rozsdát és homokszemcséket is áramoltatnak. A tisztított víz egyszerű szűrőberendezés segítségével is létrehozható, ha baktériumfertőzés veszélye nem áll fent. Az aktív szén alapú víztisztítók hatékonyan kiszűrik a klór-, arzén-, salétromszennyeződéseket, de más a részecskéket is.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás