Ötletesek és igényesek a fejlesztő játékok

Fejlesztő játék
Fejlesztő játék

A legkisebbek szinte mindennel tudnak játszani. Így észre sem veszik, ha a fejlesztő játékok különféle feladatok megoldására késztetik őket. Nem véletlen, hogy az idősebb generációk azt zengik, hogy bezzeg a régi időkben bármivel el tudtak tölteni az időt.

Ez így is van, de a fejlesztő játékok kifejezetten azért készülnek, hogy minél több agyi kapcsolat kiépüljön. Gyakran összekeverik ezt a típust a fejlődésükben elmaradt csemetéknek készült dolgokkal.

Erről szó sincs, hiszen minden gyermeknek fejlődnie kell! Itt inkább gyorsabb és lassúbb tempóról lehet szó, ami önmagában semmi gondot nem jelent. A lényeg, hogy a fejlődési szintnek megfelelő vagy kicsit ez feletti feladatokat adjanak a fejlesztő játékok, így rá lesznek kényszerítve a logikára és ügyességre.

Ez még akkor is jó, ha esetleg először tiltakoznak ellene. Aki karácsonyra vagy húsvétra, illetve gyereknapra szeretne vásárolni, érdemes mindenképp időben rendelni, még a nevezett dátum előtt. Így lehet biztosítani, hogy amikor kell, akkor kéznél legyen.