Mitől lesz univerzális a WOK serpenyő?

WOK serpenyő
WOK serpenyő

Amikor a kínai konyha kerül szóba, akkor mindenkinek a rizs, mint alapanyag jut eszébe azonnal. Természetesen ez még nem minden, mert adott a WOK serpenyő is, ami hagyományos edénynek számít az említett kultúrában. Szinte mindenféle ételt ebben készítenek el. Ez úgy lehetséges, hogy egy univerzális termékről van szó, amiben párolni, főzni, de még sütni is tudunk.

A formája rejti a sikerének a titkát, ugyanis a gömb keresztmetszetére emlékeztető kialakítása révén történik, hogy a WOK serpenyő aljában minimális energia befektetés következtében, maximális hőmérséklet keletkezik. A hagyományostól eltérő változatok mellett, már sok újítás történt a piacon. Európában például felkapottá vált a lapos aljú WOK serpenyő, ami ilyen formában bármilyen tűzhelyen könnyedén alkalmazható.

A külföldi finomságok mellett, a hazai ételek készítésében ugyanúgy az előnyünkre fordítható a termékcsalád bármelyik képviselője. Méretét tekintve széles skálán mozog a WOK serpenyő, ezért erre legyünk kifejezetten figyelemmel a vásárlás során! Az edenyshop.hu megtaláljuk azt, amire szükségünk van.

Címkék: