Babafészek vagy gyerekágy?

babafészek
Babafészek újszülötteknek

Nagy gondot okoz az újdonsült szülőknek a tökéletes baba fekvőhely kiválasztása. Az újszülötteknek kifejlesztett babafészek úgy van kialakítva, hogy kényelmes helyet biztosítson a picinek az alvásra és a megfelelő elhelyezésére. Kezdetben ezt az eszközt a koraszülötteknek tervezték, de később kiderült, hogy a kuckó jól alkalmazható a pontosan született csecsemőknél is.

A kiegészítő szerkezete sok tekintetben emlékezteti a piciket az anyukájuk hasában töltött környezetre, ahol minden negatív hatástól védve voltak. Az ismerős közeg lehetővé teszi, hogy a baba itt kényelmesen és magabiztosan érezze magát, fokozatosan alkalmazkodva a világhoz.

A fészek egy puha matracból áll, amit hipoallergén anyaggal töltött kis oldalak vesznek körül. Ezek magassága nem haladja meg a 15 centimétert. A matrac és az oldalak légáteresztő anyaga szabadon átengedi a nedvességet és nem okoz kellemetlen érzést. A babafészek külső anyagához természetes, kellemes tapintású és általában pasztellszínű pamutot használnak.