A tuti biztos zsemle recept
A pékáruk világa olyan változatos, hogy szinte nem is tudjuk mit válasszunk, mert annyira kívánatosak. De nagyobb az öröm és az elégtétel, ha mi magunk készítjük el a finomságokat. Az öregtésztás zsemle recept a biztos sikerre vezető választás. Sokan jobban kedvelik a zsemlét a kenyérnél, mert kicsik, „ügyesek” és laktatósak, nem utolsó pedig könnyebben kezelhetőek. A már kész zsemlét kedvre lehet variálni reggelire, vacsorára sonkával és tojással, töltött, sült és bundázott formában.
A legegyszerűbb és a legbiztosabb, ha a zsemle recept az eddig jól bevált kenyértészta alapján készül. Amennyiben lágyabbra szeretnénk a tésztát, akkor kicsit több folyadékot kell adni hozzá. A lazább szerkezet is fontos, ezért az élesztőből is többet rakunk. A folyadék lehet víz vagy akár tej is, mikor mi van kéznél, de a zsemle héja akkor lesz igazán ropogós ha vizet használunk. Az öregtészta teszi varázslatossá és tökéletessé a zsemle receptet. Az édesszájúak számára létezik joghurtos, epres, amarántos változat is.