Pajzsmirigy kezelés több síkon

A pajzsmirigy és a táplálkozás kapcsolata

Tudta, hogy az immunrendszer 70%-a a bélrendszerben található? Ezért is nagyon fontos, hogy pajzsmirigy betegségek esetében, először az étkezésén változtasson. De mit jelent ez pontosan? Először is lényeges, hogy okosan és céltudatosan táplálkozzon. Azt gondolhatja, hogy a sok szénhidrát vagy cukrok, amiket napi szinten fogyaszt, nem okoznak problémát, de hosszútávon bizony a szervezete megérzi mindezt.

Legyen szó pajzsmirigy alul- vagy túlműködésről, az étkezést nem szabad elhanyagolni. Központi szerepet kell neki tulajdonítani, ugyanis a siker kulcsa ebben rejlik. Természetesen, ha pajzsmirigy panaszokra gyanakszik, mindenképp el kell mennie egy szakértőhöz is, aki alaposan megvizsgálja.

Sokszor gyógyszeres kezelésekkel próbálják kordában tartani a betegséget, de ez nem mindenkinek segít, ráadásul a probléma gyökerét sem szüntetik meg. Ezért is nagyon fontos, hogy olyan szakértőkkel konzultáljon, akik segíthetnek egy kiegyensúlyozott étrend kialakításában. Tehát, ha pajzsmirigy problémákkal küszködik, érdemes a gyógyszereken túl is megfigyelni a lehetőségeit.

Print Friendly, PDF & Email