Hitelesnek van minősítve Barnabás evangéliuma

Barnabás evangéliuma

Elég nagy ellentétek vannak a mai világban, ami a vallásos és ateista embereket illeti. Bárcsak ilyen egyszerű lenne az egész, mert akkor tudnánk, hogy a Barnabás evangéliuma mégis kinek szól, de ennél jóval árnyaltabbak a dolgok. A valláson belül, sőt, ennél jóval tovább menve, a különböző irányzatok mentén is hatalmas ellentmondások vannak.

Nézzük csak meg a kereszténységet, ami a mai napig folyamatosan hoz új hajtásokat. Akkor mégis mi az igazság? Nem egy az Isten? Ha igen, akkor minek kell annyi filozófiát tenni mellé? Tényleg igaz lenne, amit Barnabás evangéliuma részletesen taglal? A jelen kor nagy hithű tudósai és vezetői jobban szeretnék, ha nem is létezne ez az írás, de ha mégis, akkor legalább biztosan hamisnak lehetne bélyegezni.

A valóság ennek ellenére az, hogy nagyon is hiteles és olyan dolgokat taglal, amelyek a kanonizált evangéliumokban nem is szerepelnek vagy teljesen másképp vannak feltüntetve. De akkor hol a találhatjuk meg az valóságot? Tény, hogy Barnabás evangéliuma igazinak minősíthető. Hogy ez mennyire rengeti meg a világot, az még nagy kérdés!

Print Friendly, PDF & Email