Betegségeket előzhet meg a víz fogyasztása

Víz fogyasztása

A víz elengedhetetlen a túléléshez, mégis az emberek 85%-a valamilyen értelemben dehidratálódik. A legtöbb ember csak akkor iszik, ha szomjas, mivel sokan összetévesztik az éhségérzetet a szomjúsággal. Úgy gondoljuk, hogy ételre van szükségünk a feltöltődéshez, de csupán egy pohár víz fogyasztása drámai módon optimalizálhatja a közérzetünket.

A vízhiány pedig a székrekedés valamint a memóriavesztés kiemelkedő oka, és ha nem gondoskodunk azonnal róla, szívroham tüneteit is okozhatja. A víz fogyasztása megtisztítja a testet és kiszűri belőle a felhalmozódott káros anyagokat. Ha Ön mindennap elegendő vizet fogyaszt, akkor ezzel elősegíti az emésztés folyamatát és javítja a közérzetét.

A napi ajánlott ivóvíz adag 8-10 pohár. Ezzel a mennyiséggel már 45%-al csökkenthető a vastagbélrák és 79%-kal a mellrák kialakulásának lehetősége. A kiszáradás látható előjelei a fejfájás, hidegrázás, szájszárazság, sötét vizelet, szédülés, fáradtság, hányinger. Ha ezen tünetek bármelyikét tapasztalja, azonnal javasolt a víz fogyasztása!

Print Friendly, PDF & Email