Az örökéletű divat nadrág története

Divat nadrág
Divat nadrág

Ismerje meg a megmásíthatatlan és szűnni nem akaró népszerűséggel rendelkező farmer történetét! Ez a mindenkori divat nadrág a 19-ik században született és eleinte munkaruhaként hordott viselet volt. Legelső darabjait sátor- és vitorlavászonból készítették, ami kifejezetten a szorgos munkásemberek megsegítésére szolgált.

Az 1950-es években az amerikai tinédzserek és fiatalok körében is igen kedvelt viseletté vált. Ámbár akkoriban ezzel még leginkább a lázadásukat és a formális öltözködéssel szembeni ellenállásukat akarták kifejezni. Ez olyannyira kiváltotta az ellenszenvet, hogy bizonyos helyekre be sem engedték a farmer nadrág viselőit.

Később azonban, az 1960-70-es évektől kezdődően, már igazi divatcikké nőtte ki magát. Ezek mellett hordták még tiltakozásképpen a fajüldözés ellen, volt jelképe a gazdagok és szegények közötti ellentétnek, majd a vietnámi háborúval való szembefordulás szimbólumává vált. Végül ez a sokoldalú és örökéletű divat nadrág egy új zenei irányzat, az azóta is hódító rock szüntelen szigmája lett.