A rugdalózó véd és melegen tart

Cuki rugdalózó

Egy kisgyermeket naponta többször is át kell öltöztetni, ezért a szekrény igen sok ruhácskát tartalmaz. Fontos szerepet játszik a rugdalózó ezek között, ami mindig melegen tartja a pici testét. Nagyon vigyázni kell rájuk, ugyanis a piciknek még másképp működik a hőháztartásuk, hajlamosabbak a megfázásra.

Ez a veszély nemcsak nappal, hanem éjszaka is fenyegeti őket, mert szeretik lerúgni magukról a takarót és a szülőknek folyamatosan takargatniuk kell a kicsinyeiket. Rendkívül praktikus ruhanemű a baba rugdalózó a kezdeti időszakban. Mivel a lábvége zárt, így nem lóg ki belőle a pici lábfeje és az egész testét melegen tartja.

Pizsamaként is nagyon jól funkcionál a rugdalózó, ha egy ilyen ruhácskában fekteti le az édesanya, még a legmozgékonyabb is melegben lesz egész éjszaka. Védelmet nyújt a kis testnek abban az esetben is, ha elkezd csúszni-mászni, mert a súrlódás hatására nem sérül fel a térde. Ez egy gyönyörű időszak a kicsi és a szülei életében egyaránt, csak meg kell tenni a szükséges óvintézkedéseket.

Print Friendly, PDF & Email