A pezsgő manufaktúra 130 éves múltra tekint vissza

Pezsgő manufaktúra

Az igazán kiváló pezsgőket, az egyedi íz-világon túl, a speciális elkészítési folyamat is jellemzi. Olyan folyamatról van szó, amit a készítő mesterek sokáig titokban tartottak, de mi most mégis nyerhetünk némi bepillantást a pezsgő manufaktúra világába.

A szóban forgó manufaktúra a Törley esetében sok százezer palackot, máglyát és rázóállványt takar, egy olyan jól működő rendszert, ami több mint 130 éve létezik. Tudta, hogy egyes pezsgőfajták esetében a palackokat bizonyos időközönként kézbe veszik, megforgatják, egy meghatározott szögben eldöntik, majd okosan kialakított szisztéma szerint visszahelyezik a pezsgőmáglyára?

Természetesen manapság már a hagyományos elkészítési technikák mellett, helyet kapnak a modern módszerek is, azonban a hazai pezsgő manufaktúra megtartotta régi tulajdonságait, így csempészve egy csipetnyi hagyományőrzést a mai rohanó világba. Az ital így válik igazán prémiummá, így éri el azt a szintet, ami méltóvá teszi azt, akár a királyi asztalon való szereplésre is,

Print Friendly, PDF & Email